Курочка в меду поєднує в собі пікантність соєвого соусу та спецій і ніжний медовий аромат, незабутній смак! Пальчики оближеш! Курочку в меду можна запекти і в духовці, теж дуже смачно, а взимку вона перенесе вас в теплий осінній день на зелену лісову галявинку.
Склад:
- 1-1,5 кілограма курячих стегон
- 1/2 склянки рослинного масла
- 1/2 склянки соєвого соусу
- 2 столові ложки меду
- 2 столові ложки гірчиці
- Сік 1 лимона
- 1/4 чайної ложки кмину
- 1/4 чайної ложки коріандру, меленого
- 1/4 чайної ложки паприки, сушеної і меленої
- 1/4 чайної ложки солі
- 1/4 чайної ложки чорного меленого перцю
Спосіб приготування:
- У невеликій мисці змішайте рослинне масло і соєвий соус, додайте мед і гірчицю, і ретельно перемішайте до однорідної маси. Додайте сік лимона, все спеції і сіль, знову добре перемішайте.
- Залийте отриманим маринадом куряче м'ясо, накрийте кришкою і поставте маринуватися в холодильник мінімум на 3 години.
- Підготуйте гаряче вугілля, обсмажте курочку в меду на решітці або на шампурах на відстані 10-15 сантиметрів над вугіллям, постійно перевертаючи, до золотистої скоринки.