Німецька національна кухня. Загальна характеристика

Приготування їжі в Німеччині, так само як і у Франції, вважається мистецтвом. Німці кажуть, що стравахНімецької національної кухні обов’язковими інгредієнтами є любов, час, терпіння і уяву. І вже до цих складових потрібно всього лише додати найсвіжіше м’ясо, молочні продукти або овочі.

З точки зору кулінарії Німеччина ділиться на три географічні регіони. На півдні переважають легкі страви, як і у південних німецьких сусідів — Австрії і Італії.

У центральній частині, де багато лісів, їжа більш важка і різноманітна. На півночі Німеччини омивають Північне і Балтійське моря, отже, там на столах частіше з’являються різні морепродукти. У німецькій національній кухніВикористовують звичні для нас продукти: з м’яса — яловичина, свинина, домашня птиця, риба. Родючі німецькі сади дарують кулінарам картопля, кабачки, цибуля, томати, цвітну і білокачанну капусту, яблука, вишню і сливу. Німеччина славиться виробництвом безлічі сортів найрізноманітніших ковбас і сосисок.

Головне свято Німеччини — Різдво, відомий традиційним святковим меню. У Різдвяний вечір готують запеченого гусака з яблуками і квашеною капустою, а якщо в сім’ї є мисливець — стіл прикрашає печена оленина. Обов’язковий атрибут Різдва — печиво з прянощами, через свого малого розміру зване перець горошком. Також під час різдвяних канікул на столах з’являються ванільні кренделі і печиво з корицею. Для пасхального вечері прийнято готувати ягняти. Також на Великдень печуть великодніх ляльок — традиційне німецьке пасхальне печиво з листкового тіста з яйцями у вигляді ляльок для частування маленьких дітей. На Мюнхенському щорічному фестивалі пива Октоберфест в якості закуски до пива подають смажену курку, смажених на рожні биків, свинячі окости, мюнхенські сосиски, баварський картопляний салат, квашену капусту і величезні кренделя.

Багато німецьких кулінари прагнуть готувати здорову, нежирну їжу, тому їх страви містять багато овочів і фруктів, причому вони можуть бути свіжими, замороженими, засушеними або консервованими. СтравиНімецької національної кухні переважно нежирні, але багаті вітамінами, мінералами і клітковиною.

Під час сніданку на столі завжди присутній піала з джемом, переважно, домашнього приготування. Сніданки, звичайно, легкі і швидкі — кухоль чаю або склянку молока з якоїсь випічкою іноді урізноманітнюють фрукти або йогурт. Хліб і випічка — справжнє надбання Німецької національної кухні, поряд з сосисками і пивом. На сьогоднішній день в Німеччині виробляється більше трьохсот видів борошняної продукції.

Обіди та вечері прикрашають скляні салатниці з маринованими огірками або іншими соліннями (гриби, кабачки).Обід складається з кількох страв, починається з супу, потім слідує основне м’ясне блюдо і десерт. Вечорами німці не об’їдаються — на вечерю прийнято подавати холодні закуски. Влітку стіл зазвичай прикрашений маленької вазою з садовими квітами.