Це просте пісочне Печиво з пікантним присмаком Лайма — улюблені ласощі кубинських дітей ось вже багато століть. Печиво з лаймом печуть на Кубі досить часто, зазвичай на дні народження та з нагоди всіх свят.

Склад:

  • 100 грам вершкового масла кімнатної температури
  • 1 склянка цукру
  • 2 яєчних жовтки
  • 1 чайна ложка свіжовичавленого соку лайма
  • 1/2 чайної ложки цедри лайма, тертої на дрібній тертці
  • 1 чайна ложка ванільного цукру
  • 1,5 склянки борошна
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1 чайна ложка розпушувача тіста
  • Цукрова пудра (для посипки)

Спосіб приготування:

  • У мисці змішайте вершкове масло і цукор міксером або дерев’яною ложкою. Додайте яєчні жовтки, сік лайма, ванільний цукор і цедру лайма. Ретельно перемішайте.
  • В окремій великій мисці змішайте борошно, сіль і розпушувач тесту, додайте сюди ж масляну суміш і замісити тісто. Загорніть тісто в вощений папір (або в пергаментний папір, змащену маслом), покладіть в холодильник на 1 годину.
  • Розігрійте духовку до 190 градусів. Руками скачайте кульки з тіста розміром з волоський горіх, викладіть їх на несмазанний деко. Випікайте печиво близько 10-ти хвилин, до світло-коричневого кольору.
  • Остудіть Печиво з лаймом кілька хвилин, потім перекладіть на блюдо і посипте цукровою пудрою.