У Греції Суп з червоної сочевиці традиційно їдять в п'ятницю перед Великоднем, в кінці Великого посту. Але його можна варити в будь-який день, він багатий вітамінами і чудово втамовує голод.
Склад:
- 450 грам червоної сочевиці
- 3 столові ложки оливкової олії
- 1 середня цибулина, дрібно порізана
- 1 гілочка селери, дрібно порізана
- 2 моркви, очищених і нарізаних кружечками товщиною 4 міліметри
- 2 зубчики часнику, дрібно порізаних
- 1 лавровий лист
- 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
- 1 чайна ложка орегано
- 2 столові ложки томатної пасти
- 8 склянок холодної води
- 1 чайна ложка солі
- 1/2 склянки червоного винного оцту
- 1/2 склянки свіжої петрушки, дрібно нарізаною
Спосіб приготування:
- Виберіть з сочевиці дренаж і інше дрібне сміття. Промийте сочевицю в друшляку під холодною водою.
- Нагрійте масло у великій каструлі на вогні вище середнього. Обсмажте в ній цибулю, селеру і моркву протягом 5-ти хвилин. Додайте сочевицю, часник, лавровий лист, перець, орегано і томатну пасту, залийте водою і доведіть до кипіння.
- Зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і тушкуйте 1 годину, додаючи воду в міру необхідності, суп не повинен бути дуже густим. Потім додайте в каструлю сіль і оцет, добре перемішайте. Накрийте кришкою і тушкуйте ще 30 хвилин, періодично помішуючи, поки сочевиця не стане м'якою.
- Посипте Суп з червоної сочевиці свіжої петрушкою і подавайте.