У країнах північної Африки десерти загальноприйняті і подаються після основних страв. Як десертів тут фігурує печиво, пироги і різні фруктові блюда. У країнах південної Африки, навпаки, десерти не так поширені і представлені, в основному, фруктами і простими фруктовими салатами. Пропоную вашій увазі простий фруктовий салат.
Склад:
- 1 папайя
- 2 манго
- 1 ананас (свіжий або консервований)
- 2 великих банана
Спосіб приготування:
- Розріжте папайю на половинки і витягніть насіння. М'якоть поріжте на 1,5-сантиметрові кубики і викладіть у велику салатницю.
- Манго очистіть від шкірки. Намагайтеся зрізати якомога менше м'якоті разом з шкіркою, і не втратити випливає сік. Поріжте манго на 1,5-сантиметрові кубики, разом з соком додайте в салатницю.
- Міцним і гострим ножем зріжте верх і низ ананаса, потім зверху вниз зріжте з нього темну зовнішню шкірку, виріжте залишилися темні цятки. Розріжте ананас поздовжньо на 4 частини і витягніть жорстке внутрішнє ядро. Поріжте ананас на 2-сантиметрові кубики і разом з соком додайте в салатницю до решти фруктам.
- Добре перемішайте, накрийте тарілкою і охолодіть в холодильнику близько 30-ти хвилин. Безпосередньо перед подачею очистіть банани, наріжте їх 1-сантиметровими кільцями і додайте в салат. Гарненько перемішайте фруктовий салат і подавайте.