Багато хто вже давно відзначив аромат та смак чудового персикового конфітюру. Він зберігає смакові й ароматичні цінності свіжих персиків. А щоб насолоджуватися його смаком не тільки «в сезон» використовуйте наш рецепт!
Щоб приготувати 1 літр персикового конфітюру Вам знадобиться
- 950 грам персиків;
- 350 грам цукру;
- 3-4 столові ложки мигдалевого лікеру;
- 30 гр желфікс;
- 2 столові ложки лимонного соку.
Рецепт приготування
- Воду довести до кипіння.
- У киплячу воду на 1 хвилину помістити персики. Потім персики вийняти, облити холодною водою, почистити та видалити кісточки.
- Половину всіх персиків пюрировать, а решту - розрізати навпіл.
- Потім пюре перемішати разом з іншими порізаними персиками.
- 2 столові ложки цукру перемішати з желфікс, й всипати в каструлю до персиків.
- Каструлю заново поставити на газ, потім помішуючи довести до кипіння, всипати цукор, що залишився і варити приблизно 1 хвилину.
- Після варіння каструлю зняти з плити і влити в неї лікер.
- У гарячому вигляді конфітюр відразу ж розкласти в заздалегідь приготовані банки. Потім їх добре закрити, перевернути на кухонний рушник і залишити так лежати 10 хвилин.
- Приблизний термін придатності такого конфитюра близько 1 року.