Багато хто вже давно відзначив аромат та смак чудового персикового конфітюру. Він зберігає смакові й ароматичні цінності свіжих персиків. А щоб насолоджуватися його смаком не тільки «в сезон» використовуйте наш рецепт!

Як приготувати персиковий конфітюр?

Щоб приготувати 1 літр персикового конфітюру Вам знадобиться

  • 950 грам персиків;
  • 350 грам цукру;
  • 3-4 столові ложки мигдалевого лікеру;
  • 30 гр желфікс;
  • 2 столові ложки лимонного соку.

Рецепт приготування

  1. Воду довести до кипіння.
  2. У киплячу воду на 1 хвилину помістити персики. Потім персики вийняти, облити холодною водою, почистити та видалити кісточки.
  3. Половину всіх персиків пюрировать, а решту - розрізати навпіл.
  4. Потім пюре перемішати разом з іншими порізаними персиками.
  5. 2 столові ложки цукру перемішати з желфікс, й всипати в каструлю до персиків.
  6. Каструлю заново поставити на газ, потім помішуючи довести до кипіння, всипати цукор, що залишився і варити приблизно 1 хвилину.
  7. Після варіння каструлю зняти з плити і влити в неї лікер.
  8. У гарячому вигляді конфітюр відразу ж розкласти в заздалегідь приготовані банки. Потім їх добре закрити, перевернути на кухонний рушник і залишити так лежати 10 хвилин.
  9. Приблизний термін придатності такого конфитюра близько 1 року.