Шоколадні біскотті - це хрусткий італійський десерт, що ідеально підходить для умочування в каву, чай або гарячий шоколад. «Біскотті» означає «двічі приготований», і це секрет його хрустскоті!
Склад:
2 склянки борошна
1/2 склянки несолодкого какао-порошку
1 чайна ложка розпушувача тіста
1 чайна ложка солі
6 столових ложок несолоного вершкового масла, розм'якшеного
1 склянка цукру
1 яйце
1 стакан волоських горіхів, дрібно нарізаних
1/2 склянки чорного шоколаду, натертого
Спосіб приготування:
Розігрійте духовку до 180 градусів. Великий деко змастіть маслом і посипте борошном.
У великій мисці змішайте разом борошно, какао-порошок, сіль і розпушувач тесту. В іншій мисці збийте міксером вершкове масло з цукром, поки воно не стане світлим і пухнастим. Додайте яйця і знову збийте до однорідної маси. Додайте яєчну суміш до борошна і розмішайте до густого тесту. Потім додайте горіхи і натертий шоколад і добре перемішайте.
Посипте руки борошном і на деку сформуйте з тіста дві злегка приплюснуті ковбаски по 30 сантиметрів в довжину і 6 сантиметрів в діаметрі.
Випікайте шоколадні біскотті 35 хвилин, поки тісто не стане пружним на дотик. Охолодіть в листі 15 хвилин. Потім викладіть ковбаски на обробну дошку і розріжте на 1,5-сантісетровие скибочки. Знову викладіть на деко і запікайте до хрускоту ще близько 10-ти хвилин. Перед подачею трохи охолодіть шоколадні біскотті на блюді.