Шоколадні біскотті - це хрусткий італійський десерт, що ідеально підходить для умочування в каву, чай або гарячий шоколад. «Біскотті» означає «двічі приготований», і це секрет його хрустскоті!

Склад:

2 склянки борошна

1/2 склянки несолодкого какао-порошку

1 чайна ложка розпушувача тіста

1 чайна ложка солі

6 столових ложок несолоного вершкового масла, розм'якшеного

1 склянка цукру

1 яйце

1 стакан волоських горіхів, дрібно нарізаних

1/2 склянки чорного шоколаду, натертого

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 180 градусів. Великий деко змастіть маслом і посипте борошном.

У великій мисці змішайте разом борошно, какао-порошок, сіль і розпушувач тесту. В іншій мисці збийте міксером вершкове масло з цукром, поки воно не стане світлим і пухнастим. Додайте яйця і знову збийте до однорідної маси. Додайте яєчну суміш до борошна і розмішайте до густого тесту. Потім додайте горіхи і натертий шоколад і добре перемішайте.

Посипте руки борошном і на деку сформуйте з тіста дві злегка приплюснуті ковбаски по 30 сантиметрів в довжину і 6 сантиметрів в діаметрі.

Випікайте шоколадні біскотті 35 хвилин, поки тісто не стане пружним на дотик. Охолодіть в листі 15 хвилин. Потім викладіть ковбаски на обробну дошку і розріжте на 1,5-сантісетровие скибочки. Знову викладіть на деко і запікайте до хрускоту ще близько 10-ти хвилин. Перед подачею трохи охолодіть шоколадні біскотті на блюді.