Баварський картопляний салат подається гарячим або теплим, відповідно, він може служити як самостійне блюдо, або як доповнення до м'ясними страв, наприклад, до печеної свинини.
Склад:
- 4-5 середніх картоплин, зварених в мундирах
- 6 скибочок бекону
- 2 цибулини, дрібно нарізаних
- 4 столові ложки яблучного оцту
- 2 столові ложки овочевого масла (соняшникової)
- 3 столові ложки холодної кип'яченої води
- 1 чайна ложка цукру
- 1/2 чайної ложки солі
- 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
- 2 столові ложки петрушки, дрібно нарізаною
Спосіб приготування:
- Очистіть картопля і наріжте тонкими кільцями.
- Бекон підсмажте на сковороді в овочевому маслі до утворення коричневої хрусткої скоринки, вийміть з сковороди на паперовий рушник і просушіть. Коли охолоне, наріжте дрібними кубиками.
- У тій же сковороді і в тому ж маслі обсмажте цибулю, постійно помішуючи, поки він не стане м'яким і прозорим. Потім додайте в сковороду оцет, воду, сіль, перець і цукор, потримайте на вогні ще близько хвилини, постійно помішуючи.
- Полийте отриманим соусом нарізану картоплю, зверху викладіть нарізану бекон. Великою ложкою ретельно перемішайте салат, поки вся картопля не покриється соусом.
- Зверху посипте салат петрушкою. Подавайте Баварський картопляний салат гарячим або теплим.