Баварський картопляний салат подається гарячим або теплим, відповідно, він може служити як самостійне блюдо, або як доповнення до м’ясними страв, наприклад, до печеної свинини.

Склад:

  • 4-5 середніх картоплин, зварених в мундирах
  • 6 скибочок бекону
  • 2 цибулини, дрібно нарізаних
  • 4 столові ложки яблучного оцту
  • 2 столові ложки овочевого масла (соняшникової)
  • 3 столові ложки холодної кип’яченої води
  • 1 чайна ложка цукру
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
  • 2 столові ложки петрушки, дрібно нарізаною

Спосіб приготування:

  • Очистіть картопля і наріжте тонкими кільцями.
  • Бекон підсмажте на сковороді в овочевому маслі до утворення коричневої хрусткої скоринки, вийміть з сковороди на паперовий рушник і просушіть. Коли охолоне, наріжте дрібними кубиками.
  • У тій же сковороді і в тому ж маслі обсмажте цибулю, постійно помішуючи, поки він не стане м’яким і прозорим. Потім додайте в сковороду оцет, воду, сіль, перець і цукор, потримайте на вогні ще близько хвилини, постійно помішуючи.
  • Полийте отриманим соусом нарізану картоплю, зверху викладіть нарізану бекон. Великою ложкою ретельно перемішайте салат, поки вся картопля не покриється соусом.
  • Зверху посипте салат петрушкою. Подавайте Баварський картопляний салат гарячим або теплим.