Ще одне звичне для нас, але народжене у Франції, блюдо. У Франції Омлет класичний складають навпіл, всередину омлету іноді додають різні начинки: шинку, томат, обсмажені гриби, тертий сир, фрукти або ягоди, дуже смачно зі свіжою полуницею.
Склад:
- 2 яйця
- 1 столова ложка холодної води
- 2 чайні ложки вершкового масла
- 1/8 чайної ложки чорного меленого перцю
- 1/8 чайної ложки солі
Спосіб приготування:
- Змішайте яйця, воду, перець і сіль в невеликій мисці. Злегка збийте вінчиком, щоб не утворилася піна.
- Розтопити вершкове масло в сковороді на вогні вище середнього. Коли масло перестане пінитися, влийте яєчну суміш в сковороду і дайте їй самостійно розтектися по дну. Потім дерев'яною лопаткою піддягайте краю яєчної маси так, щоб неготова рідка маса зверху стікала на дно сковороди.
- Коли яйця будуть майже готові, але ще не почала утворюватися скоринка, складіть омлет навпіл, за бажанням поклавши всередину начинку, і викладіть в тарілку. Ось такий насправді Класичний омлет.