Ще одне звичне для нас, але народжене у Франції, блюдо. У Франції Омлет класичний складають навпіл, всередину омлету іноді додають різні начинки: шинку, томат, обсмажені гриби, тертий сир, фрукти або ягоди, дуже смачно зі свіжою полуницею.

Склад:

  • 2 яйця
  • 1 столова ложка холодної води
  • 2 чайні ложки вершкового масла
  • 1/8 чайної ложки чорного меленого перцю
  • 1/8 чайної ложки солі

Спосіб приготування:

  • Змішайте яйця, воду, перець і сіль в невеликій мисці. Злегка збийте вінчиком, щоб не утворилася піна.
  • Розтопити вершкове масло в сковороді на вогні вище середнього. Коли масло перестане пінитися, влийте яєчну суміш в сковороду і дайте їй самостійно розтектися по дну. Потім дерев’яною лопаткою піддягайте краю яєчної маси так, щоб неготова рідка маса зверху стікала на дно сковороди.
  • Коли яйця будуть майже готові, але ще не почала утворюватися скоринка, складіть омлет навпіл, за бажанням поклавши всередину начинку, і викладіть в тарілку. Ось такий насправді Класичний омлет.