Райт в індійській кухні називаються овочі і фрукти, заправлені йогуртом. Вживаються замість звичних нам салатів. Як і у всіх стравах індійської кухні, у Райт додають традиційні спеції: коріандр і перець чилі, завдяки чому, навіть Салат з бананом виходить досить гострий.
Склад:
- 1,5 склянки йогурту без добавок
- 2 великих банана, очищених і нарізаних тонкими кружечками
- 1/2 склянки кокосової стружки
- 1 зелений перець чилі, дрібно порізаний
- 1 чайна ложка соку лимона
- 1/2 чайної ложки коріандру, меленого
- 1/2 чайної ложки кориці, меленої
- 1/2 чайної ложки солі
- 1 чайна ложка свіжого листя коріандру, дрібно порізаних
Спосіб приготування:
- У невеликій мисці збийте вінчиком йогурт, поки він не почне загусати. Вмішайте банани, кокосову стружку, чилі, сік лимона, спеції і сіль.
- Накрийте миску кришкою і поставте райт в холодильник мінімум на 1 годину. Перед подачею посипте салат з бананом свіжим листям коріандру і, за бажанням, меленою корицею.
Спробуйте також райт з огірком і м'ятою.