Райт в індійській кухні називаються овочі і фрукти, заправлені йогуртом. Вживаються замість звичних нам салатів. Як і у всіх стравах індійської кухні, у Райт додають традиційні спеції: коріандр і перець чилі, завдяки чому, навіть Салат з бананом виходить досить гострий.

Склад:

  • 1,5 склянки йогурту без добавок
  • 2 великих банана, очищених і нарізаних тонкими кружечками
  • 1/2 склянки кокосової стружки
  • 1 зелений перець чилі, дрібно порізаний
  • 1 чайна ложка соку лимона
  • 1/2 чайної ложки коріандру, меленого
  • 1/2 чайної ложки кориці, меленої
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1 чайна ложка свіжого листя коріандру, дрібно порізаних

Спосіб приготування:

  • У невеликій мисці збийте вінчиком йогурт, поки він не почне загусати. Вмішайте банани, кокосову стружку, чилі, сік лимона, спеції і сіль.
  • Накрийте миску кришкою і поставте райт в холодильник мінімум на 1 годину. Перед подачею посипте салат з бананом свіжим листям коріандру і, за бажанням, меленою корицею.

Спробуйте також райт з огірком і м’ятою.