Жителі Баварії зазвичай їдять Свинину з квашеною капустою в перший день року - вони вірять, що це захистить їх від втрати грошей в році, що наступив. Німецькі кулінари використовують Для свинини з квашеною капустою п'ять видів м'яса: шинка, бекон, сосиски, свинячі відбивні або свиняча рулька, за бажанням ви можете використовувати всі п'ять, я обмежуюся двома. Відварну картоплю або пюре - відмінний гарнір до даного блюда.
Склад:
- 800 грам квашеної капусти
- 2 яблука
- 1 столова ложка вершкового масла або маргарину
- 1 велика цибулина, дрібно порізана
- 1 стакан яблучного соку
- 250 грам копченої свинини без кісток, нарізаної порційними шматочками
- 250 грам франкфуртских ковбасок (або інших копчених), порізаних на 6 частин кожна і обсмажених
- 2 столові ложки цукру
Спосіб приготування:
- Викладіть квашену капусту в друшляк, промийте під холодною проточною водою, залиште осторонь, щоб стікала вода. Яблука очистіть від шкірки і насіння, наріжте часточками.
- Масло нагрійте в великій каструлі, додайте цибулю і обсмажте, поки він не стане м'яким. Вичавіть залишки води з капусти зворотною стороною великий ложки. Додайте капусту в каструлю, перемішайте з цибулею.
- Додайте в каструлю яблучний сік, копчену свинину і франкфуртські ковбаски, посипте цукром і ретельно перемішайте. Накрийте каструлю кришкою і готуйте на слабкому вогні близько 1,5 годин, періодично помішуючи. Свинина з квашеною капустою повинна вийти м'якою і ніжною, подавайте гарячою.
На десерт в новорічний вечір подайте печиво з корицею, традиційно випікається в Німеччині в формі зірок, або печені яблука з медом - традиційний німецький новорічний десерт.