Свинина з квашеною капустою

Жителі Баварії зазвичай їдять Свинину з квашеною капустою в перший день року — вони вірять, що це захистить їх від втрати грошей в році, що наступив. Німецькі кулінари використовують Для свинини з квашеною капустою п’ять видів м’яса: шинка, бекон, сосиски, свинячі відбивні або свиняча рулька, за бажанням ви можете використовувати всі п’ять, я обмежуюся двома. Відварну картоплю або пюре — відмінний гарнір до даного блюда.

Склад:

  • 800 грам квашеної капусти
  • 2 яблука
  • 1 столова ложка вершкового масла або маргарину
  • 1 велика цибулина, дрібно порізана
  • 1 стакан яблучного соку
  • 250 грам копченої свинини без кісток, нарізаної порційними шматочками
  • 250 грам франкфуртских ковбасок (або інших копчених), порізаних на 6 частин кожна і обсмажених
  • 2 столові ложки цукру

Спосіб приготування:

  • Викладіть квашену капусту в друшляк, промийте під холодною проточною водою, залиште осторонь, щоб стікала вода. Яблука очистіть від шкірки і насіння, наріжте часточками.
  • Масло нагрійте в великій каструлі, додайте цибулю і обсмажте, поки він не стане м’яким. Вичавіть залишки води з капусти зворотною стороною великий ложки. Додайте капусту в каструлю, перемішайте з цибулею.
  • Додайте в каструлю яблучний сік, копчену свинину і франкфуртські ковбаски, посипте цукром і ретельно перемішайте. Накрийте каструлю кришкою і готуйте на слабкому вогні близько 1,5 годин, періодично помішуючи. Свинина з квашеною капустою повинна вийти м’якою і ніжною, подавайте гарячою.

На десерт в новорічний вечір подайте печиво з корицею, традиційно випікається в Німеччині в формі зірок, або печені яблука з медом — традиційний німецький новорічний десерт.