Це найпростіший рецепт Запеченої філе риби , який мені коли-небудь зустрічався. Для приготування цієї страви ідеальним варіантом буде використовувати філе тріски, але його можна замінити на філе будь-якої білої риби. Якщо ви використовуєте заморожене філе риби, дайте йому повністю відтанути перед приготуванням.
Склад:
- 900 г філе білої риби
- 2 столові ложки оливкової олії
- 1/2 чайної ложки солі
- 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
- 2 столові ложки соку лимона
- 1 середня цибулина, нарізана тонкими кільцями
- 1/2 склянки свіжої петрушки, дрібно порізаної
- 200 грам консервованих томатів
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Форму для запікання розміром приблизно 30 * 35 сантиметрів змастіть оливковою олією.
- У форму для запікання викладіть філе риби, зверху посипте сіллю і перцем, і збризніть соком лимона. Зверху викладіть кільця цибулі і засипте петрушкою. Томати наріжте часточками і розкладіть зверху.
- Поставте форму в середину духовки і запікайте 30 хвилин, поки філе риби не стане м'яким, по необхідності поливаючи рибу зверху соком з дна форми. Прикрасьте Запечене філе риби часточками лимона і подавайте.
Спробуйте також смажену рибу в гірчичному соусі з колекції рецептів німецької кухні. І ще дуже рекомендую приготувати запеченого морського окуня за італійським рецептом.