Запечене філе риби

Це найпростіший рецепт Запеченої філе риби , який мені коли-небудь зустрічався. Для приготування цієї страви ідеальним варіантом буде використовувати філе тріски, але його можна замінити на філе будь-якої білої риби. Якщо ви використовуєте заморожене філе риби, дайте йому повністю відтанути перед приготуванням.

Склад:

  • 900 г філе білої риби
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
  • 2 столові ложки соку лимона
  • 1 середня цибулина, нарізана тонкими кільцями
  • 1/2 склянки свіжої петрушки, дрібно порізаної
  • 200 грам консервованих томатів

Спосіб приготування:

  • Розігрійте духовку до 180 градусів. Форму для запікання розміром приблизно 30 * 35 сантиметрів змастіть оливковою олією.
  • У форму для запікання викладіть філе риби, зверху посипте сіллю і перцем, і збризніть соком лимона. Зверху викладіть кільця цибулі і засипте петрушкою. Томати наріжте часточками і розкладіть зверху.
  • Поставте форму в середину духовки і запікайте 30 хвилин, поки філе риби не стане м’яким, по необхідності поливаючи рибу зверху соком з дна форми. Прикрасьте Запечене філе риби часточками лимона і подавайте.

Спробуйте також смажену рибу в гірчичному соусі з колекції рецептів німецької кухні. І ще дуже рекомендую приготувати запеченого морського окуня за італійським рецептом.