Соус Бешамель для лазаньї є основним і застосовується найчастіше. Готувати його швидко і просто.
Склад:
- 2 столові ложки вершкового масла
- 2 столові ложки борошна
- 1 стакан молока
- 1/2 чайної ложки мускатного горіха, меленого (не обов'язково)
- 1/2 чайної ложки солі
- 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
Спосіб приготування:
- Розтопити масло в невеликій каструльці на середньому вогні. Додайте борошно і перемішайте до отримання густої однорідної маси.
- Потім тонкою цівкою влийте молоко і знову перемішайте до однорідної маси без грудочок. Додайте сіль, перець і мускатний горіх.
- Зменшіть вогонь до мінімуму і тушкуйте Соус Бешамель, постійно помішуючи, ще 5 хвилин.