Соус Бешамель для лазаньї є основним і застосовується найчастіше. Готувати його швидко і просто.

Склад:

  • 2 столові ложки вершкового масла
  • 2 столові ложки борошна
  • 1 стакан молока
  • 1/2 чайної ложки мускатного горіха, меленого (не обов’язково)
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю

Спосіб приготування:

  • Розтопити масло в невеликій каструльці на середньому вогні. Додайте борошно і перемішайте до отримання густої однорідної маси.
  • Потім тонкою цівкою влийте молоко і знову перемішайте до однорідної маси без грудочок. Додайте сіль, перець і мускатний горіх.
  • Зменшіть вогонь до мінімуму і тушкуйте Соус Бешамель, постійно помішуючи, ще 5 хвилин.