Традиційна німецька Новорічне печиво з корицею в Німеччині печуть у формі зірок. Новорічні мигдальні зірки з корицею в Німеччині можна купити перед різдвом в будь-який булочної, але вдома спекти їх самостійно досить просто, давайте спробуємо. Ви можете скористатися будь-якими формами для вирізання печива, які у вас є.
Склад:
- 4 яєчних білка
- 250 грам цукрової пудри
- 300 грам мигдалю, меленого
- 1 чайна ложка кориці, меленої
- Цедра 0,5 лимона, мелена
- 1/2 чайної ложки вершкового масла
- 1 чайна ложка рому (за бажанням)
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 160 градусів.
- Збийте яєчні білки міксером або в блендері до утворення піни, поступово додайте в них цукрову пудру, продовжуючи збивати. Залиште 0,5 отриманої маси для прикраси, решту ми використовуємо в тісто.
- Додайте до збитим білкам мелений мигдаль, корицю і цедру лимона. Ретельно перемішайте і вимісити густе тісто.
- Злегка присипте стіл цукровою пудрою, розкачайте тісто качалкою в пласт товщиною 5 міліметрів. Виріжте формочками зірки і викладіть їх на змащений вершковим маслом деко.
- В залишені збиті білки за бажанням додайте ром, перемішайте, і змастіть ними тонким шаром верхні боку печива.
- Випікайте печиво в середині духовки 30-40 хвилин.
- Подавайте новорічне печиво з корицею злегка охолодженим. Щасливого Нового року!
Спробуйте також печені яблука з медом - ще одне традиційне новорічне німецьке частування, а також печиво з прянощами, зване в Німеччині перцем горошком. А ще ванільні кренделі - просто смакота! І, звичайно ж, імбирні пряники, популярні в США і по всій Європі, не залишать вас байдужими.