Сирна запіканка з шпинатом (в Італії це блюдо називається Бізіньяно) - досить ситне, але в той же час, цілком дієтичне блюдо. А головне, дуже корисне, адже шпинат є своєрідним джерелом вітамінів. Якщо ви любите шпинат, спробуйте також італійську лазанью зі шпинатом і листковий пиріг зі шпинатом по грецькому рецептом.
Склад:
- 600 грам замороженого або свіжого шпинату, дрібно порізаного
- 450 грам сиру
- 1 стакан панірувальних сухарів
- 2 яйця, злегка збитих
- 1/2 склянки свіжих або маринованих грибів, тонко нарізаних
- 1/2 склянки зеленого болгарського перцю, дрібно нарізаного
- 1 стакан сметани
- 1/2 склянки томатного соусу для спагетті
- 450 грам сиру моцарелла, тонко нарізаного
- 1 чайна ложка базиліка, сушеного
- 1/2 склянки сиру Пармезан, тертого
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів. У великій мисці змішайте шпинат, сир, панірувальні сухарі, яйця, гриби і болгарський перець. Гарненько перемішайте.
- Викладіть отриману суміш у змащену маслом форму для запікання, зверху залийте сметаною. Наступним шаром вилийте майже весь соус для спагетті, потім викладіть шматочки сиру моцарелла. Зверху полийте томатним соусом і посипте тертим сиром Пармезан.
- Запікайте 30 хвилин. Подавайте запіканку зі шпинатом гарячою чи теплою.