Сирна запіканка з шпинатом (в Італії це блюдо називається Бізіньяно) — досить ситне, але в той же час, цілком дієтичне блюдо. А головне, дуже корисне, адже шпинат є своєрідним джерелом вітамінів. Якщо ви любите шпинат, спробуйте також італійську лазанью зі шпинатом і листковий пиріг зі шпинатом по грецькому рецептом.

Склад:

  • 600 грам замороженого або свіжого шпинату, дрібно порізаного
  • 450 грам сиру
  • 1 стакан панірувальних сухарів
  • 2 яйця, злегка збитих
  • 1/2 склянки свіжих або маринованих грибів, тонко нарізаних
  • 1/2 склянки зеленого болгарського перцю, дрібно нарізаного
  • 1 стакан сметани
  • 1/2 склянки томатного соусу для спагетті
  • 450 грам сиру моцарелла, тонко нарізаного
  • 1 чайна ложка базиліка, сушеного
  • 1/2 склянки сиру Пармезан, тертого

Спосіб приготування:

  • Розігрійте духовку до 180 градусів. У великій мисці змішайте шпинат, сир, панірувальні сухарі, яйця, гриби і болгарський перець. Гарненько перемішайте.
  • Викладіть отриману суміш у змащену маслом форму для запікання, зверху залийте сметаною. Наступним шаром вилийте майже весь соус для спагетті, потім викладіть шматочки сиру моцарелла. Зверху полийте томатним соусом і посипте тертим сиром Пармезан.
  • Запікайте 30 хвилин. Подавайте запіканку зі шпинатом гарячою чи теплою.