Почався холодний і сніжний сезон. У Німеччині настав час піч яблука. У деяких німецьких рецептах Печені яблука з медом для начинки використовується родзинки і горіхи, деякі вважають за краще запікати яблука з насінням соняшнику. Досить цікаво, чи не так? Під час приготування цієї страви по дому розноситься улюблений з дитинства аромат канікул і свята. Насолоджуйтеся печеними яблуками з медом при світлі свічок - подаруйте собі новорічну казку!
Склад:
- 120 грам білого сухого вина
- 100 грам сушених слив, без кісточок
- 30 грам вершкового масла, і ще трохи олії для мастила яблук
- 2 столові ложки меду
- 1 щіпка кориці, меленої
- 75 грам насіння соняшнику, очищених
- 4 великих яблука
- 2 столові ложки тростинного цукру
- 1 стакан цільного йогурту без добавок (бажано, жирного, ідеально - приготованого в домашніх умовах)
Спосіб приготування:
- Сушені сливи викладіть в мисочку. Вино доведіть до кипіння і залийте ним сливи. Дайте настоятися деякий час.
- В іншій мисочці розтопіть вершкове масло і мед. Додайте насіння соняшнику і доведіть суміш до кипіння.
- Яблука вимийте, зріжте верхні частини, вони послужать нам кришечками. Акуратно видаліть серцевини.
- Розігрійте духовку до 200 градусів. Викладіть яблука у форму для запікання і наповніть їх гарячою медовою начинкою. Випікайте яблука в духовці близько 15-ти хвилин.
- Потім намажте яблучні кришечки невеликою кількістю вершкового масла і накрийте ними яблука. Запікайте ще 10-15 хвилин.
- Поки печені яблука з медом наповнюють ароматом ваш будинок, змішайте вимочені у вині сливи з цукром, і подрібніть їх міксером або в блендері до стану пюре. Додайте в пюре йогурт, гарненько перемішайте і подавайте з печеними яблуками.