Почався холодний і сніжний сезон. У Німеччині настав час піч яблука. У деяких німецьких рецептах Печені яблука з медом для начинки використовується родзинки і горіхи, деякі вважають за краще запікати яблука з насінням соняшнику. Досить цікаво, чи не так? Під час приготування цієї страви по дому розноситься улюблений з дитинства аромат канікул і свята. Насолоджуйтеся печеними яблуками з медом при світлі свічок — подаруйте собі новорічну казку!

Склад:

  • 120 грам білого сухого вина
  • 100 грам сушених слив, без кісточок
  • 30 грам вершкового масла, і ще трохи олії для мастила яблук
  • 2 столові ложки меду
  • 1 щіпка кориці, меленої
  • 75 грам насіння соняшнику, очищених
  • 4 великих яблука
  • 2 столові ложки тростинного цукру
  • 1 стакан цільного йогурту без добавок (бажано, жирного, ідеально — приготованого в домашніх умовах)

Спосіб приготування:

  • Сушені сливи викладіть в мисочку. Вино доведіть до кипіння і залийте ним сливи. Дайте настоятися деякий час.
  • В іншій мисочці розтопіть вершкове масло і мед. Додайте насіння соняшнику і доведіть суміш до кипіння.
  • Яблука вимийте, зріжте верхні частини, вони послужать нам кришечками. Акуратно видаліть серцевини.
  • Розігрійте духовку до 200 градусів. Викладіть яблука у форму для запікання і наповніть їх гарячою медовою начинкою. Випікайте яблука в духовці близько 15-ти хвилин.
  • Потім намажте яблучні кришечки невеликою кількістю вершкового масла і накрийте ними яблука. Запікайте ще 10-15 хвилин.
  • Поки печені яблука з медом наповнюють ароматом ваш будинок, змішайте вимочені у вині сливи з цукром, і подрібніть їх міксером або в блендері до стану пюре. Додайте в пюре йогурт, гарненько перемішайте і подавайте з печеними яблуками.