Сіно і солома - це італійське вершкове блюдо з локшини двох кольорів. Зелена локшина (локшина з шпинату, локшина із зеленим барвником) - це сіно, а біла локшина (звичайна) - це солома. Батьківщиною страви Сіно і солома є місто Сієна, який до цих пір зберіг образ середньовіччя в своїх вулицях. Для підвищення калорійності обсмажте разом з горошком і грибами трохи шинки, і подавайте сіно і солома як самостійну страву.
Склад:
- 120 грам зеленої локшини (локшини зі шпинату або локшини з зеленим барвником)
- 120 грам локшини (звичайної)
- 3 столові ложки вершкового масла
- 1 зубчик часнику, роздавлений
- 1/2 склянки зеленого горошку, консервованого, просушеного
- 100 грам свіжих грибів, тонко нарізаних
- 1/2 склянки збитих вершків
- 1/2 чайної ложки солі
- 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
- 1/2 склянки сиру Пармезан, тертого
Спосіб приготування:
- Зваріть локшину в підсоленій воді, слідуючи вказівкам на упаковці. Відкиньте на друшляк, дайте воді стекти, і перемішайте з половиною вершкового масла. Накрийте локшину кришкою і відставте в сторону.
- Половину масла розтопіть у великій каструлі, обсмажити в ньому часник до золотистого кольору. Потім вийміть часник з масла, він нам більше не знадобиться.
- У цьому маслі обсмажте зелений горошок і гриби на слабкому вогні близько 5-ти хвилин. У невеликій каструльці розігрійте збиті вершки, але не кип'ятіть їх.
- У каструлю до горошку і грибам додайте локшину, вершки, сіль і перець. Енергійно перемішайте ложкою. Зніміть каструлю з вогню, додайте в каструлю сир і знову ретельно перемішайте.
- Подавайте блюдо Сіно і солома відразу на теплих тарілках. Подайте на стіл ще трохи тертого сиру Пармезан.