Сіно і солома — це італійське вершкове блюдо з локшини двох кольорів. Зелена локшина (локшина з шпинату, локшина із зеленим барвником) — це сіно, а біла локшина (звичайна) — це солома. Батьківщиною страви Сіно і солома є місто Сієна, який до цих пір зберіг образ середньовіччя в своїх вулицях. Для підвищення калорійності обсмажте разом з горошком і грибами трохи шинки, і подавайте сіно і солома як самостійну страву.

Склад:

  • 120 грам зеленої локшини (локшини зі шпинату або локшини з зеленим барвником)
  • 120 грам локшини (звичайної)
  • 3 столові ложки вершкового масла
  • 1 зубчик часнику, роздавлений
  • 1/2 склянки зеленого горошку, консервованого, просушеного
  • 100 грам свіжих грибів, тонко нарізаних
  • 1/2 склянки збитих вершків
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
  • 1/2 склянки сиру Пармезан, тертого

Спосіб приготування:

  • Зваріть локшину в підсоленій воді, слідуючи вказівкам на упаковці. Відкиньте на друшляк, дайте воді стекти, і перемішайте з половиною вершкового масла. Накрийте локшину кришкою і відставте в сторону.
  • Половину масла розтопіть у великій каструлі, обсмажити в ньому часник до золотистого кольору. Потім вийміть часник з масла, він нам більше не знадобиться.
  • У цьому маслі обсмажте зелений горошок і гриби на слабкому вогні близько 5-ти хвилин. У невеликій каструльці розігрійте збиті вершки, але не кип’ятіть їх.
  • У каструлю до горошку і грибам додайте локшину, вершки, сіль і перець. Енергійно перемішайте ложкою. Зніміть каструлю з вогню, додайте в каструлю сир і знову ретельно перемішайте.
  • Подавайте блюдо Сіно і солома відразу на теплих тарілках. Подайте на стіл ще трохи тертого сиру Пармезан.