Варіант рецепта італійської Лазаньї Зі шпинатом в якості начинки. Тісто для лазаньї використовується виключно з твердих шарів пшениці, таке ж, як для виготовлення макаронів. Спеціальне тісто в твердих аркушах продається в багатьох супермаркетах, однак тісто для лазаньї можна приготувати і в домашніх умовах.
Склад:
- 20 аркушів тесту для лазаньї (придбаного чи виготовленого в домашніх умовах)
- 2 столові ложки оливкової олії
- 1 стакан свіжих печериць, дрібно порізаних
- 1 стакан лука, дрібно порізаного
- 1 столова ложка часнику, давленного
- 2 склянки свіжого шпинату
- 3 склянки сиру Рікотта, тертого
- 2/3 склянки сиру Романо, тертого
- 1 чайна ложка солі
- 1 чайна ложка орегано, сушеного
- 1 чайна ложка базиліка, сушеного
- 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
- 1 яйце
- 3 склянки сиру моцарелла, дрібно нарізаного
- 1 стакан сиру Пармезан, тертого
- 3 склянки томатного соусу
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 175 градусів. Зваріть тісто для лазаньї, виконуючи вказівки на упаковці, промийте в друшляку.
- У сковороді нагрійте оливкову олію на вогні вище середнього, обсмажте в ній цибулю, гриби і часник кілька хвилин до м'якості цибулі. Викладіть обсмажені овочі на блюдо, залишивши якомога більше жиру і рідини в сковороді, і остудіть їх.
- У невеликій каструльці закип'ятіть воду, опустіть в неї шпинат і варіть близько 5-ти хвилин. Потім просушіть і дрібно його нарізати.
- У великій мисці змішайте сир Рікотта, сир Романо, шпинат і яйце, додайте сіль, орегано, базилік і чорний перець, перемішайте. Додайте остигнула грибну суміш і збийте міксером або в кухонному комбайні на маленькій швидкості протягом 1 хвилини.
- На дно форми для запікання викладіть шар тіста для лазаньї, зверху викладіть 1/3 вийшла начинки, рівномірно розподіліть її по тесту. Потім висипте 1 стакан сиру моцарелла і 1/3 склянки сиру Пармезан, покрийте все шаром томатного соусу. Повторіть всі верстви ще 2 рази.
- Накрийте форму для запікання алюмінієвою фольгою так, щоб вона не стосувалася лазаньї, і запікайте 1 годину. Перед подачею Лазанью зі шпинатом трохи остудіть.
Якщо ви любите шпинат, вам обов'язково сподобається італійська сирна запіканка зі шпинатом (Бізіньяно), а також дуже рекомендую грецький листковий пиріг зі шпинатом.