Варіант рецепта італійської Лазаньї Зі шпинатом в якості начинки. Тісто для лазаньї використовується виключно з твердих шарів пшениці, таке ж, як для виготовлення макаронів. Спеціальне тісто в твердих аркушах продається в багатьох супермаркетах, однак тісто для лазаньї можна приготувати і в домашніх умовах.

Склад:

  • 20 аркушів тесту для лазаньї (придбаного чи виготовленого в домашніх умовах)
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 1 стакан свіжих печериць, дрібно порізаних
  • 1 стакан лука, дрібно порізаного
  • 1 столова ложка часнику, давленного
  • 2 склянки свіжого шпинату
  • 3 склянки сиру Рікотта, тертого
  • 2/3 склянки сиру Романо, тертого
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 чайна ложка орегано, сушеного
  • 1 чайна ложка базиліка, сушеного
  • 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
  • 1 яйце
  • 3 склянки сиру моцарелла, дрібно нарізаного
  • 1 стакан сиру Пармезан, тертого
  • 3 склянки томатного соусу

Спосіб приготування:

  • Розігрійте духовку до 175 градусів. Зваріть тісто для лазаньї, виконуючи вказівки на упаковці, промийте в друшляку.
  • У сковороді нагрійте оливкову олію на вогні вище середнього, обсмажте в ній цибулю, гриби і часник кілька хвилин до м’якості цибулі. Викладіть обсмажені овочі на блюдо, залишивши якомога більше жиру і рідини в сковороді, і остудіть їх.
  • У невеликій каструльці закип’ятіть воду, опустіть в неї шпинат і варіть близько 5-ти хвилин. Потім просушіть і дрібно його нарізати.
  • У великій мисці змішайте сир Рікотта, сир Романо, шпинат і яйце, додайте сіль, орегано, базилік і чорний перець, перемішайте. Додайте остигнула грибну суміш і збийте міксером або в кухонному комбайні на маленькій швидкості протягом 1 хвилини.
  • На дно форми для запікання викладіть шар тіста для лазаньї, зверху викладіть 1/3 вийшла начинки, рівномірно розподіліть її по тесту. Потім висипте 1 стакан сиру моцарелла і 1/3 склянки сиру Пармезан, покрийте все шаром томатного соусу. Повторіть всі верстви ще 2 рази.
  • Накрийте форму для запікання алюмінієвою фольгою так, щоб вона не стосувалася лазаньї, і запікайте 1 годину. Перед подачею Лазанью зі шпинатом трохи остудіть.

Якщо ви любите шпинат, вам обов’язково сподобається італійська сирна запіканка зі шпинатом (Бізіньяно), а також дуже рекомендую грецький листковий пиріг зі шпинатом.