Незвичайний, але досить простий Салат з кальмарів з перцем і капустою під цибульним соусом.
Склад:
Для салату:
- 1 філе кальмара (близько 150 грам)
- 100 грам білокачанної капусти
- 1/2 червоного болгарського перцю
- 1/2 зеленого болгарського перцю
- 1/2 невеликої червоної цибулини
- 1/2 пучка кропу
- 1 жменя очищеного арахісу
- 1/2 чайної ложки солі
Для соусу:
- 2 маленьких цибулини, дрібно нарізаних
- 1 столова ложка води
- 1 чайна ложка цукру
- 1 столова ложка рибного або соєвого соусу
- 1 столова ложка соку лимона
- 1 столова ложка рослинної олії
Спосіб приготування:
- Очистіть тушку кальмара від шкірки, відваріть її в підсоленій воді протягом 2-3-х хвилин і остудіть. Коли тушка охолоне, наріжте її тоненькими смужками.
- Наріжте капусту, болгарський перець і цибулю тонкою соломкою, кріп вимийте, просушіть і дрібно наріжте.
- Для приготування соусу змішайте в маленькій мисочці воду, рибний або соєвий соус, сік лимона і цукор, ретельно перемішайте до розчинення цукру. Нагрійте рослинну олію в невеликій сковороді, обсмажте в ній цибулю до золотистого кольору. Просушіть цибулю на паперовому рушнику, щоб видалити залишки масла, і додайте його в мисочку з соусом, перемішайте.
- Арахіс підсмажте до золотистого кольору на сухій сковороді, потім дрібно його порубаєте.
- Змішайте в мисці кальмар, овочі і сіль, полийте соусом, перемішайте. Перед подачею посипте Салат з кальмарів з перцем рубаним арахісом.