Незвичайний, але досить простий Салат з кальмарів з перцем і капустою під цибульним соусом.

Склад:

Для салату:

  • 1 філе кальмара (близько 150 грам)
  • 100 грам білокачанної капусти
  • 1/2 червоного болгарського перцю
  • 1/2 зеленого болгарського перцю
  • 1/2 невеликої червоної цибулини
  • 1/2 пучка кропу
  • 1 жменя очищеного арахісу
  • 1/2 чайної ложки солі

Для соусу:

  • 2 маленьких цибулини, дрібно нарізаних
  • 1 столова ложка води
  • 1 чайна ложка цукру
  • 1 столова ложка рибного або соєвого соусу
  • 1 столова ложка соку лимона
  • 1 столова ложка рослинної олії

Спосіб приготування:

  • Очистіть тушку кальмара від шкірки, відваріть її в підсоленій воді протягом 2-3-х хвилин і остудіть. Коли тушка охолоне, наріжте її тоненькими смужками.
  • Наріжте капусту, болгарський перець і цибулю тонкою соломкою, кріп вимийте, просушіть і дрібно наріжте.
  • Для приготування соусу змішайте в маленькій мисочці воду, рибний або соєвий соус, сік лимона і цукор, ретельно перемішайте до розчинення цукру. Нагрійте рослинну олію в невеликій сковороді, обсмажте в ній цибулю до золотистого кольору. Просушіть цибулю на паперовому рушнику, щоб видалити залишки масла, і додайте його в мисочку з соусом, перемішайте.
  • Арахіс підсмажте до золотистого кольору на сухій сковороді, потім дрібно його порубаєте.
  • Змішайте в мисці кальмар, овочі і сіль, полийте соусом, перемішайте. Перед подачею посипте Салат з кальмарів з перцем рубаним арахісом.