Айнтопф (Eintopf, One-Pot Meal) — це традиційне німецьке блюдо, рецепт якого варіюється від району до району Німеччини. Технічно назву страви відноситься до способу приготування, коли всі інгредієнти гасяться в одній великій каструлі. Наведу один з варіантів рецепта Айнтопф — з курячим філе і овочами.

Склад:

  • 450 грам курячого філе, нарізаного невеликими кубиками
  • 1 середня цибулина, очищена і дрібно порізана
  • 3 столові ложки дрібно порізаних гілочок селери
  • 2 середніх картоплини
  • 4 середніх морквини
  • 2,5 склянки зеленої стручкової квасолі, свіжої або замороженої
  • 1/2 невеликої капустини
  • 1 середній помідор
  • 2 і 0,5 склянки води (вони знадобляться нам по-окремо)
  • 1 столова ложка вершкового масла або маргарину
  • 1 чайна ложка солі
  • 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
  • 2 столові ложки свіжої петрушки, дрібно порізаної

Спосіб приготування:

  • У великій каструлі розтопіть масло або маргарин на вогні вище середнього. Додайте цибулю і селеру, обсмажте, постійно помішуючи, поки цибуля не стане м’яким.
  • Додайте куряче філе, обсмажте близько 10-ти хвилин до золотистого кольору, потім залийте в каструлю 0,5 склянки води. Накрийте каструлю кришкою, зменшіть вогонь майже до мінімуму і тушкуйте близько 15-ти хвилин, поки м’ясо не стане м’яким і ніжним.
  • В цей час очистіть картопля і морква. Наріжте невеликими кубиками картоплю, моркву, капусту і помідор, складіть в окремі мисочки, не змішуйте. Стручки квасолі розрізати на 3 частини.
  • У каструлю зверху м’яса викладіть шар картоплі, зверху шарами викладіть моркву, капусту, стручкову квасолю і помідор. Залийте двома склянками води, посипте сіллю і перцем. Накрийте кришкою і тушкуйтеАйнтопф на слабкому вогні близько 30-ти хвилин, поки овочі не стануть м’якими.
  • Зверху посипте Айнтопф петрушкою і подавайте гарячим.