Про користь цвітної капусти сказано чимало, а запечені продукти найкраще зберігають всі корисні речовини і вітаміни, в них містяться. Цвітна капуста під сиром в італійському стилі, запечена з грибами і зеленим болгарським перцем — дуже смачний, а головне, шалено корисний гарнір, наприклад до свинячих відбивних з грибами. Також кольорову капусту під сиром можна подати як самостійне блюдо. При виборі кольорової капусти зверніть увагу на її жорсткість, суцвіття повинні бути твердими, а листя білими і скрипучими.

Склад:

  • 1 середній качан цвітної капусти
  • 4 столові ложки вершкового масла або маргарину
  • 1 невеликий зелений болгарський перець, очищений і нарізаний тонкими смужками
  • 120 грам грибів, тонко нарізаних
  • 2 столові ложки борошна
  • 1 стакан молока
  • 400 грам м’якого сиру, нарізаного тонкими скибочками

Спосіб приготування:

  • Розігрійте духовку до 180 градусів.
  • Ображати суцвіття цвітної капусти і складіть їх у велику каструлю. Залийте водою, доведіть до кипіння і відваріть цвітну капусту протягом 3-5 хвилин. Викладіть капусту на тарілку і дайте обсохнути.
  • У сковороді розтопіть вершкове масло або маргарин, і обсмажте в ньому гриби і болгарський перець. Зніміть сковороду з вогню і поступово всипте в неї борошно, ретельно перемішуючи в процесі додавання борошна. Також поступово і продовжуючи перемішувати, влийте молоко.
  • Знову поставте сковороду на повільний вогонь і помішуйте, поки суміш не почне густіти.
  • Викладіть кольорову капусту в форму для запікання, зверху викладіть скибочки м’якого сиру, і зверху залийте вершковою сумішшю перцю і грибів.
  • Поставте форму для запікання в середину духовки і запікайте 20 хвилин. Подавайте Цвітну капусту під сиром гарячої.

Мені дуже подобаються запечені страви, і особливо — приготовані в горщиках. Справжнім господаркам рекомендую спробувати печеня в горщиках зі свинини з картоплею і солоними огірками. Смачно і ситно!

Спробуйте також смажену кольорову капусту з цибулею з моєї колекції страв в’єтнамської кухні.