Феттучіні Альфредо — легкий варіант італійської пасти Феттучіні з соусом з вершкового сиру. За бажанням ви можете додати до цієї страви курку і / або овочі, щоб отримати самостійну страву.

Склад:

  • 150 грам тонкої локшини (макарони тальятелле)
  • 3 склянки води
  • 1 столова ложка борошна
  • 1/2 склянки молока
  • 1/2 чайної ложки часнику, висушеного і меленого, або 2 зубчики часнику, тиск
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
  • 100 грам вершкового сиру
  • 1/2 склянки сиру пармезан, тертого
  • 2 столові ложки свіжої петрушки, дрібно посіченою

Спосіб приготування:

  • У великій каструлі закип’ятіть воду, зваріть в ній локшину протягом 12-15 хвилин до готовності, відкиньте на друшляк і дайте воді стекти.
  • У невеликій каструльці змішайте борошно, молоко, часник, сіль і перець, ретельно перемішайте. Доведіть до кипіння на сильному вогні, постійно помішуючи, потім знизьте вогонь до середнього. Додайте вершковий сир і пармезан. Перемішайте доти, поки сир не розплавиться і не перемішається з іншим соусом. Зніміть соус з плити.
  • Викладіть локшину на блюдо, зверху полийте вершковим соусом і посипте свіжою петрушкою. ПодавайтеФеттучіні Альфредо теплим.

Спробуйте також пасту карбонара з вершками і сиром Пармезан.