Варіант рецепта класичної італійської пасти Феттучіні з креветками в якості наповнювача. Феттучіні з креветками може служити самостійною стравою.

Склад:

  • 1 столова ложка оливкової олії
  • 1 стакан шампіньйонів, тонко нарізаних
  • 1 середня цибулина, дрібно нарізана
  • 2 зубчики часнику, дрібно нарізаних
  • 1/2 склянки води
  • 1/2 склянки сухого білого вина
  • 1 столова ложка свіжого листя базиліка, дрібно порізаних
  • 1 курячий бульйонний кубик, покришений
  • 1 чайна ложка кукурудзяного крохмалю
  • 1/2 чайної ложки сушеного орегано
  • 2 середніх томата, очищених від насіння і дрібно порізаних
  • 450 грам великих креветок, очищених
  • 1/2 склянки листя свіжої петрушки, дрібно порубаних
  • 1/2 склянки сиру Пармезан, тертого
  • 250 грам локшини, відвареної

Спосіб приготування:

  • У великій сковороді нагрійте оливкову олію на вогні вище середнього. Обсмажте в ньому гриби, цибулю і часник, постійно помішуючи, поки цибуля не стане м’яким.
  • У невеликій мисці змішайте воду, біле вино, базилік, бульйонний кубик, кукурудзяний крохмаль і орегано. Ретельно перемішайте.
  • У сковороду з грибами додайте томати та креветки. Продовжуйте обсмажувати ще кілька хвилин, поки креветки не почнуть рожевіти. Потім зменшіть вогонь до мінімуму і влийте в сковороду винну суміш.
  • Накрийте кришкою і тушкуйте ще кілька хвилин до готовності креветок. Додайте в сковороду тертий сир і локшину, добре перемішайте. Подавайте Феттучіні з креветками відразу ж.