Варіант рецепта класичної італійської пасти Феттучіні з креветками в якості наповнювача. Феттучіні з креветками може служити самостійною стравою.
Склад:
- 1 столова ложка оливкової олії
- 1 стакан шампіньйонів, тонко нарізаних
- 1 середня цибулина, дрібно нарізана
- 2 зубчики часнику, дрібно нарізаних
- 1/2 склянки води
- 1/2 склянки сухого білого вина
- 1 столова ложка свіжого листя базиліка, дрібно порізаних
- 1 курячий бульйонний кубик, покришений
- 1 чайна ложка кукурудзяного крохмалю
- 1/2 чайної ложки сушеного орегано
- 2 середніх томата, очищених від насіння і дрібно порізаних
- 450 грам великих креветок, очищених
- 1/2 склянки листя свіжої петрушки, дрібно порубаних
- 1/2 склянки сиру Пармезан, тертого
- 250 грам локшини, відвареної
Спосіб приготування:
- У великій сковороді нагрійте оливкову олію на вогні вище середнього. Обсмажте в ньому гриби, цибулю і часник, постійно помішуючи, поки цибуля не стане м'яким.
- У невеликій мисці змішайте воду, біле вино, базилік, бульйонний кубик, кукурудзяний крохмаль і орегано. Ретельно перемішайте.
- У сковороду з грибами додайте томати та креветки. Продовжуйте обсмажувати ще кілька хвилин, поки креветки не почнуть рожевіти. Потім зменшіть вогонь до мінімуму і влийте в сковороду винну суміш.
- Накрийте кришкою і тушкуйте ще кілька хвилин до готовності креветок. Додайте в сковороду тертий сир і локшину, добре перемішайте. Подавайте Феттучіні з креветками відразу ж.