Прості в приготуванні Французькі млинчики користуються у Франції великою популярністю. У них загортають м’ясо, овочі або рибу, поливають різними соусами. Також можна приготувати десертні французькі млинці, додавши до інгредієнтів 2 столові ложки цукру — в такі млинці загортають фрукти і ягоди і подають зі збитими вершками.

Склад:

  • 4 яйця
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 2 склянки борошна
  • 2 склянки молока
  • 1/2 склянки води
  • 1/2 склянки вершкового масла, розтопленого

Спосіб приготування:

  • Збийте яйця з сіллю електричним міксером або в комбайні. Поступово підсипаючи борошно і підливаючи молоко і воду, продовжуйте збивати. Потім влийте в тісто розтоплене масло і збийте до консистенції рідкого млинцевого тесту. Охолодіть тісто протягом мінімум 1 години.
  • Розігрійте млинцеву сковороду на середньому вогні. Налийте на сковороду 0,5 ополоника тесту, покачайте сковородою, щоб воно розлилося по всьому дну. Смажте 2 хвилини, поки низ млинця не придбає золотавий колір.
  • Дерев’яною лопаткою акуратно переверніть млинець на іншу сторону і смажте ще 1 хвилину. Викладіть готовий млинець на тарілку. Так само посмажте інші французькі млинці.

Спробуйте млинці з полуницею або млинчики з шинкою.