Французький картопляний пиріг практично не вимагає витрат інгредієнтів, сил і часу, дивовижно поєднується з будь-яким м’ясом і рибою, а також з овочами. Відмінний варіант легкого французького вечері: свиняча відбивна з яблуками по-нормандськи і французький картопляний пиріг.

Склад:

  • 6 середніх картоплин, очищених і нарізаних тонкими кільцями
  • 1/8 чайної ложки солі
  • 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
  • 1/2 склянки вершкового масла, розтопленого

Спосіб приготування:

  • Розігрійте духовку до 200 градусів. Круглу форму для випікання змастіть маслом, на дно викладіть кільця картоплі в 1 шар. Посипте невеликою кількістю солі і перцю, викладіть ще 1 шар картопляних кілець. Повторюйте, поки вся картопля не закінчиться. Залийте картоплю у формі вершковим маслом.
  • Чи не накриваючи форму, запікайте картопляний пиріг протягом 50-ти хвилин, поки картопля не стане м’яким. Акуратно відокремте картопля від стінок форми дерев’яною лопаткою і переверніть пиріг на блюдо. Наріжте французький картопляний пиріг клинами і подавайте гарячим.