Чатні - це соус, найчастіше гострий, використовується в якості підливи до різних страв, як звичні нам кетчуп і різні соуси. Гострий чатні з коріандру - це пряний соус, гостроту його можна регулювати за смаком, додаючи більше або менше перцю чилі.
Склад:
- 3 склянки свіжого листя коріандру, порубаних
- 1/2 зеленого перцю чилі, дрібно порізаного
- 2 столові ложки соку лимона
- 1/2 чайної ложки солі
- 1/2 чайної ложки кмину, меленого
- 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
Спосіб приготування:
- Складіть всі інгредієнти в блендер і збивайте до однорідної маси. Або збивайте в мисці ручним міксером.
- Перед подачею на стіл викладіть Гострий чатні з коріандру в скляну піалку.
Приготуйте також солодкий яблучний чатні.