Імбирні пряники

Який же новий рік без імбирних пряників? Медово-пряні Імбирні пряники є невід’ємним атрибутом різдвяних і новорічних свят в США і Європі. У слов’янських країнах все більше і більше людей печуть це чудо під час новорічних канікул. Історія цих пряників почалася ще в стародавньому світі в Греції. У 11 столітті європейці принесли на батьківщину досі небачені інгредієнти і рецепт цих пряників з хрестових походів в країни Близького Сходу. Католицькі ченці стали випікати імбирні пряники для релігійних свят — звідси і пішла традиція пекти їх під час різдвяних канікул.

Склад:

  • 2 0,5 склянки борошна
  • 2 чайні ложки імбиру, меленого
  • 1 чайна ложка розпушувача тіста
  • 1/2 чайної ложки кориці, меленої
  • 1/2 чайної ложки часнику, давленного
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/2 склянки маргарину, розм’якшеного
  • 1 стакан і 2 столові ложки цукру (вони знадобляться нам по-окремо)
  • 1 яйце
  • 1 столова ложка води
  • 1/2 склянки патоки або рідкого меду

Спосіб приготування:

  • Розігрійте духовку до 175 градусів.
  • У великій мисці змішайте разом борошно, імбир, розпушувач тіста, корицю, часник і сіль. В іншій мисці збийте міксером маргарин і 1 стакан цукру до пишної однорідної маси. Продовжуючи збивати, вбийте в суміш яйце, додайте воду і патоку (або мед). Поступово додаючи суміш борошна і спецій, замісити тісто.
  • Скачайте з тіста кульки розміром з волоський горіх, кожен кульку обваляйте в цукрі (використовуйте решту 2 столові ложки цукру). Викладіть кульки на несмазанний деко, злегка придавлюючи їх, на відстані 6 сантиметрів один від одного.
  • Випікайте Імбирні пряники 8-10 хвилин в середині духовки. Потім дайте їм трохи охолонути на деку і викладіть на блюдо. Перед подачею пряники повністю охолодіть.

Любите солодке? Спробуйте також традиційний новорічний ромовий кекс по кубинському рецептом і німецьке новорічне печиво з корицею.