Запечена Індичка з рисом і чорними бобами — традиційне кубинське святкове блюдо. Кубинці взагалі дуже часто вживають чорні боби і рис. Індичку готують на Різдво, а американці, які живуть на Кубі, ще й на День подяки. Якщо індичка у вас заморожена, повністю розморозити її перед приготуванням. Індичка виходить дуже ситної, а головне — її багато! Цим блюдом ви зможете нагодувати всіх гостей в новорічну ніч!

Склад:

  • 1 індичка (4-5 кілограм), випотрошена
  • 1/2 склянки білого сухого вина
  • 200 грам бекону, тонко нарізаного

Для маринаду:

  • 8 зубчиків часнику
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 столова ложка кмину, меленого
  • 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
  • 1 чайна ложка орегано
  • 1/3 склянки апельсинового соку
  • 1/3 склянки оливкової олії
  • 1 велика цибулина, дрібно нарізана

Для начинки:

  • 1,5 склянки чорних бобів, сушених
  • 1/2 склянки оливкової олії
  • 6 тонких скибочок бекону, нарізаних смужками
  • 2,5 склянки білого лука, дрібно нарізаного
  • 2,5 склянки зеленого болгарського перцю, дрібно нарізаного
  • 4 зубчики часнику, дрібно нарізаних
  • 3 чайні ложки кмину, меленого
  • 1 чайна ложка орегано
  • 1 лавровий лист
  • 3 столові ложки білого оцту
  • 2 столові ложки томатної пасти
  • 2 чайні ложки солі
  • 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
  • 4,5 склянки курячого бульйону
  • 3 склянки Довгозернистий білого рису

Спосіб приготування:

  • Змішайте в мисці всі інгредієнти для маринаду. Індичку промийте зовні і зсередини під холодною проточною водою і просушіть паперовим рушником. Натріть вийшов маринадом індичку зовні і зсередини, покладіть її в миску з маринадом, накрийте кришкою і залиште в холодильнику мінімум на ніч.
  • Чорні боби викладіть в невелику каструльку, залийте 4 склянками холодної води. Доведіть до кипіння на сильному вогні і поваріть 3 хвилини. Зніміть боби з вогню і залиште у воді на 1 годину. Потім злийте воду, знову наповніть каструльку водою і доведіть до кипіння на сильному вогні. Накрийте кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть боби до м’якості 40-50 хвилин. Злийте воду, боби просушіть.
  • Рис промийте в холодній воді, поки вода не стане чистою.
  • У великій каструлі на сильному вогні нагрівайте оливкова олія, обсмажте в ній бекон, цибулю і болгарський перець до м’якості. Часник придушити і розмішайте з сіллю, додайте в каструлю до бекону і обсмажують ще пару хвилин. Потім додайте в каструлю томатну пасту, чорні боби, орегано, кмин, лавровий лист і оцет. Готуйте ще близько 5-ти хвилин, обережно перемішуючи.
  • Залийте в каструлю курячий бульйон і промитий рис. Доведіть до кипіння, накрийте каструлю кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму і тушкуйте всю начинку близько 30-ти хвилин, поки рис не стане м’яким. Спробуйте вийшла начинку на смак, додайте за смаком сіль і чорний мелений перець, вийміть лавровий лист.
  • Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть індичку в форму для запікання, наповніть її начинкою. Обкласти індичку зверху тонкими скибочками бекону і залийте білим сухим вином. Запікайте в духовці до готовності. За 10 хвилин до готовності видаліть запечений бекон, щоб скоринка індички стала золотистою.
  • Подавайте Індичку з рисом і бобами гарячої, перед подачею її можна розігріти в теплій духовці.

Спробуйте також традиційно різдвяного німецького запеченого гусака з яблуками і квашеною капустою.