На італійській мові назва цієї холодної закуски звучить Antipasto. Це слово прийшло в італійську мову з латинського, і в перекладі означає перед пастою (ante — перед, pasta — паста, макарони, локшина). Тобто, по суті,Італійська холодна закуска — це те, що італійці їдять перед вечерею з макаронів, для поліпшення апетиту. Італійська холодна закуска — відмінний початок вечері в італійському стилі, інгредієнти можуть трохи змінюватись, головне — всі вони повинні бути свіжими без термічної обробки.

Склад:

  • 5-6 листків салату
  • 1/2 качана пекінської салатної капусти, дрібно порізаної
  • 6 штук моркви, очищеної, розрізаної навпіл уздовж
  • 6 гілочок селери, порізаних на шматочки по 7 сантиметрів в довжину
  • 6 шматочків салямі
  • 6 шматочків сиру моцарелла
  • 2 томата
  • 2 яйця, зварених круто
  • 6 консервованих артишоків
  • Чорні та зелені оливки для прикраси
  • Редис для прикраси
  • Зелена цибуля для прикраси
  • 1/2 склянки італійської заправки для салатів

Спосіб приготування:

  • Вимийте ретельно все свіжі овочі і просушіть паперовим рушником.
  • Дно великий тарілки сервіровки або підношення застелите листям салату, зверху викладіть пекінську капусту.
  • Кожну половинку моркви розріжте ще на 3 частини. Всю морква і селера розділіть навпіл і розкладіть в різних краях тарілки.
  • У центр тарілки викладіть по черзі шматочки салямі і сиру моцарелла.
  • Томати і яйця розрізати на 4 частини. Викладіть четвертинки томатів, яєць і артишоки по краях тарілки.
  • Зверху прикрасьте блюдо оливками, редискою і зеленою цибулею. Також за бажанням можете додати брокколі, брюссельську капусту, порізані невеликими шматочками.
  • Полийте італійську холодну закуску заправкою для салатів і подавайте перед основною стравою.

Ще один варіант холодної закуски в італійському стилі — друкувати в карпаччо з тунця.