На італійській мові назва цієї холодної закуски звучить Antipasto. Це слово прийшло в італійську мову з латинського, і в перекладі означає перед пастою (ante - перед, pasta - паста, макарони, локшина). Тобто, по суті,Італійська холодна закуска - це те, що італійці їдять перед вечерею з макаронів, для поліпшення апетиту. Італійська холодна закуска - відмінний початок вечері в італійському стилі, інгредієнти можуть трохи змінюватись, головне - всі вони повинні бути свіжими без термічної обробки.
Склад:
- 5-6 листків салату
- 1/2 качана пекінської салатної капусти, дрібно порізаної
- 6 штук моркви, очищеної, розрізаної навпіл уздовж
- 6 гілочок селери, порізаних на шматочки по 7 сантиметрів в довжину
- 6 шматочків салямі
- 6 шматочків сиру моцарелла
- 2 томата
- 2 яйця, зварених круто
- 6 консервованих артишоків
- Чорні та зелені оливки для прикраси
- Редис для прикраси
- Зелена цибуля для прикраси
- 1/2 склянки італійської заправки для салатів
Спосіб приготування:
- Вимийте ретельно все свіжі овочі і просушіть паперовим рушником.
- Дно великий тарілки сервіровки або підношення застелите листям салату, зверху викладіть пекінську капусту.
- Кожну половинку моркви розріжте ще на 3 частини. Всю морква і селера розділіть навпіл і розкладіть в різних краях тарілки.
- У центр тарілки викладіть по черзі шматочки салямі і сиру моцарелла.
- Томати і яйця розрізати на 4 частини. Викладіть четвертинки томатів, яєць і артишоки по краях тарілки.
- Зверху прикрасьте блюдо оливками, редискою і зеленою цибулею. Також за бажанням можете додати брокколі, брюссельську капусту, порізані невеликими шматочками.
- Полийте італійську холодну закуску заправкою для салатів і подавайте перед основною стравою.
Ще один варіант холодної закуски в італійському стилі - друкувати в карпаччо з тунця.