Ця Італійська заправка для салатів є класикою, вона підходить практично для всіх овочевих салатів. Щоб зробити більш легку і низькокалорійну Італійську заправку для салатів, використовуйте менше оливкової олії (1/2 склянки) і більше соку лимона (1/2 склянки).
Склад:
- 1 стакан оливкового масла
- 1/2 склянки білого винного оцту
- 2 столові ложки соку лимона
- 1 чайна ложка солі
- 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
- 1 чайна ложка цукру
- 1/2 чайної ложки порошку гірчиці
- 1/2 чайної ложки паприки, меленої
- 1/2 чайної ложки орегано
- 1/8 чайної ложки базиліка, сушеного
- 1 зубчик часнику, роздавлений
Спосіб приготування:
- Змішайте всі інгредієнти в щільно закривається банку, закрийте кришкою і ретельно струшуйте, щоб все рівномірно перемішалося.
- Поставте італійську заправку для салатів в холодильник мінімум на 2 години. Перед використанням знову гарненько струсіть.
Використовуйте заправку для салатів для італійської холодної закуски і для інших овочевих салатів.