Ця Італійська заправка для салатів є класикою, вона підходить практично для всіх овочевих салатів. Щоб зробити більш легку і низькокалорійну Італійську заправку для салатів, використовуйте менше оливкової олії (1/2 склянки) і більше соку лимона (1/2 склянки).

Склад:

  • 1 стакан оливкового масла
  • 1/2 склянки білого винного оцту
  • 2 столові ложки соку лимона
  • 1 чайна ложка солі
  • 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
  • 1 чайна ложка цукру
  • 1/2 чайної ложки порошку гірчиці
  • 1/2 чайної ложки паприки, меленої
  • 1/2 чайної ложки орегано
  • 1/8 чайної ложки базиліка, сушеного
  • 1 зубчик часнику, роздавлений

Спосіб приготування:

  • Змішайте всі інгредієнти в щільно закривається банку, закрийте кришкою і ретельно струшуйте, щоб все рівномірно перемішалося.
  • Поставте італійську заправку для салатів в холодильник мінімум на 2 години. Перед використанням знову гарненько струсіть.

Використовуйте заправку для салатів для італійської холодної закуски і для інших овочевих салатів.