Італійський томатний соус для спагетті з пряним ароматом прекрасно підійде не тільки для спагетті, але і для будь-якого виду пасти (макаронних виробів), наприклад, для пасти Феттучіні.
Склад:
- 350 грам томатної пасти
- 3 склянки води
- 1 чайна ложка базиліка, сушеного
- 1 чайна ложка орегано, сушеного
- 1 великий лавровий лист
- 1 зубчик часнику, роздавлений
- 1 середня цибулина, дрібно нарізана
- 1 чайна ложка солі
- 1/8 чайної ложки чорного меленого перцю
Спосіб приготування:
- У великій сковороді змішайте томатну пасту, воду, базилік, орегано, лавровий лист, сіль, перець, часник і цибулю. Все ретельно перемішайте.
- Накрийте кришкою і тушкуйте на дуже повільному вогні 2 години, періодично помішуючи. Поки гаситься соус, у вас є час, щоб зварити спагетті. Якщо соус стає дуже густим і починає прилипати до стінок сковороди, додайте трохи води.
- Через 2 години зніміть сковороду з вогню, приберіть кришку і дайте настоятися 15 хвилин. Італійський томатний соус повинен вийти густий і однорідний.