Італійський томатний соус для спагетті з пряним ароматом прекрасно підійде не тільки для спагетті, але і для будь-якого виду пасти (макаронних виробів), наприклад, для пасти Феттучіні.

Склад:

  • 350 грам томатної пасти
  • 3 склянки води
  • 1 чайна ложка базиліка, сушеного
  • 1 чайна ложка орегано, сушеного
  • 1 великий лавровий лист
  • 1 зубчик часнику, роздавлений
  • 1 середня цибулина, дрібно нарізана
  • 1 чайна ложка солі
  • 1/8 чайної ложки чорного меленого перцю

Спосіб приготування:

  • У великій сковороді змішайте томатну пасту, воду, базилік, орегано, лавровий лист, сіль, перець, часник і цибулю. Все ретельно перемішайте.
  • Накрийте кришкою і тушкуйте на дуже повільному вогні 2 години, періодично помішуючи. Поки гаситься соус, у вас є час, щоб зварити спагетті. Якщо соус стає дуже густим і починає прилипати до стінок сковороди, додайте трохи води.
  • Через 2 години зніміть сковороду з вогню, приберіть кришку і дайте настоятися 15 хвилин. Італійський томатний соус повинен вийти густий і однорідний.