Каррі в Індії — це не специфічне блюдо зі своїм рецептом, це безліч страв під різними соусами, приготовані за різними рецептами з різними спеціями. Соус для цього Каррі з гарбуза на основі кокосового молока. Якщо під рукою його не виявилося, змішайте шматочки кокоса або кокосову стружку з холодною водою в блендері, дайте настоятися 20 хвилин і потім злийте в стакан через марлю. У цьому пості — рецепт Каррі з гарбуза.

Склад:

  • 3 склянки гарбуза, очищеної від шкірки і насіння і нарізаною невеликими кубиками
  • 1 стакан чечевиці
  • 4 склянки води
  • 1 чайна ложка меленого червоного перцю чилі
  • 1/2 чайної ложки кмину, меленого
  • 1/2 чайної ложки куркуми, меленої
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/2 склянки кокосового молока
  • 1 столова ложка рослинної олії
  • 1/2 чайної ложки насіння гірчиці
  • 1 велика цибулина, порізана тонкими кільцями

Спосіб приготування:

  • Промийте сочевицю в друшляку під холодною водою, вибираючи з неї дрібні камінчики і інші сторонні предмети.
  • У велику каструлю налийте воду, додайте червоний перець чилі, кмин, куркуму і сіль, і доведіть до кипіння на сильному вогні. Потім додайте сочевицю, накрийте каструлю кришкою і знизьте вогонь до середнього. Варіть близько 20-ти хвилин, поки сочевиця не стане м’якою.
  • Додайте в каструлю кубики гарбуза і тушкуйте ще 20 хвилин, поки гарбуз не стане м’якою. Потім влийте в каструлю кокосове молоко і перемішайте. Як тільки соус почне закипати, зніміть з вогню і залиште остигати.
  • У сковороді нагрійте масло на вогні вище середнього. Обсмажте в ній гірчичні насіння і цибулю до золотистого кольору. Додайте цибулю і гірчичні насіння в каструлю до гарбузі і сочевиці, перемішайте. Подавайте Каррі з гарбуза з відвареним рисом.

Спробуйте також каррі з турецького гороху.