Картопляний суп-пюре з беконом легко і швидко вгамує голод і не залишить тяжкості в шлунку. До складу супу входить овоч пастернак (не плутайте з поетом), він відомий як пряно-ароматична культура, яка, до речі, здатна надати букету спецій такий неповторний аромат і смак, який не замінять ніякі східні добавки. По суті пастернак — це одне з рослин сімейства селерових, зі стрижневим м’ясистим коренем округлої або конусоподібної форми і білою або кремовою м’якоттю.

Склад:

  • 6 середніх картоплин, очищених і нарізаних невеликими кубиками
  • 2 середніх моркви, очищених і дрібно порізаних
  • 1 велика цибулина, очищена і дрібно порізана
  • 1 середній пастернак, очищений і дрібно порізаний
  • 2 кореня селери, дрібно порізаних
  • 200 грам копченого бекону, нарізаного кубиками
  • 6 склянок курячого бульйону
  • 1 чайна ложка солі
  • 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю

Спосіб приготування:

  • Складіть картопля, морква, цибуля, пастернак, селера і бекон у велику каструлю, додайте сіль і перець, залийте бульйоном і доведіть до кипіння на сильному вогні. Потім зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і варіть близько 30-ти хвилин.
  • Через великий друшляк перелийте суп в іншу каструлю, з друшляка вийміть свинину, перекладіть в нову каструлю до бульйону. Овочі в друшляку ретельно пам’ятаєте дерев’яною ложкою або пресом для картоплі, викладіть в каструлю з бульйоном і свининою. Добре перемішайте, подавайте Картопляний суп-пюре з беконом гарячим або теплим.

Спробуйте також картопляний суп-пюре з французької рецептом.