Цей в’єтнамський Кисло-солодкий суп з філе білої риби і помідорами поєднує в собі солодкість ананаса і кислоту оцту.

Склад:

  • 450 г філе білої риби, порізаного на невеликі шматочки
  • 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 3 помідори, розрізаних кожен на 8 часточок
  • 1 чайна ложка цукру
  • 3 склянки курячого бульйону
  • 400 грам консервованих ананасів, просушених
  • 2 столові ложки оцту
  • 2 столові ложки свіжої м’яти, дрібно порізаної, або 1 чайна ложка сушеної м’яти
  • 1/2 склянки зеленої цибулі, дрібно порізаного

Спосіб приготування:

  • Складіть рибу в миску, посипте чорним перцем, перемішайте. Накрийте миску кришкою і дайте постояти при кімнатній температурі 30 хвилин.
  • У великій каструлі нагрійте рослинну олію на вогні вище середнього протягом 2-х хвилин. Додайте помідори і цукор, обсмажуйте пару хвилин до м’якості.
  • Додайте курячий бульйон, ананаси і рибу, і доведіть до кипіння на сильному вогні. Потім зменшіть вогонь до середнього і варіть 5-10 хвилин до готовності риби.
  • Додайте в каструлю оцет, м’яту і зелену цибулю. Подавайте кисло-солодкий суп гарячим. Також цим супом можна полити відварений рис.