Цей в'єтнамський Кисло-солодкий суп з філе білої риби і помідорами поєднує в собі солодкість ананаса і кислоту оцту.
Склад:
- 450 г філе білої риби, порізаного на невеликі шматочки
- 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
- 2 столові ложки рослинної олії
- 3 помідори, розрізаних кожен на 8 часточок
- 1 чайна ложка цукру
- 3 склянки курячого бульйону
- 400 грам консервованих ананасів, просушених
- 2 столові ложки оцту
- 2 столові ложки свіжої м'яти, дрібно порізаної, або 1 чайна ложка сушеної м'яти
- 1/2 склянки зеленої цибулі, дрібно порізаного
Спосіб приготування:
- Складіть рибу в миску, посипте чорним перцем, перемішайте. Накрийте миску кришкою і дайте постояти при кімнатній температурі 30 хвилин.
- У великій каструлі нагрійте рослинну олію на вогні вище середнього протягом 2-х хвилин. Додайте помідори і цукор, обсмажуйте пару хвилин до м'якості.
- Додайте курячий бульйон, ананаси і рибу, і доведіть до кипіння на сильному вогні. Потім зменшіть вогонь до середнього і варіть 5-10 хвилин до готовності риби.
- Додайте в каструлю оцет, м'яту і зелену цибулю. Подавайте кисло-солодкий суп гарячим. Також цим супом можна полити відварений рис.