Коктейль гоголь-моголь в спрощеному і звичному нам вигляді вважається дитячим напоєм. Приготувати його просто — просто збийте яєчні жовтки з цукром до однорідної маси. Але мало хто знає оригінальний рецепт цього коктейлю. А в Америці його досі готують саме за оригінальним середньовічному рецептом, яким я неодмінно хочу з вами поділитися.

Склад:

  • 4 яєчних жовтки
  • 1/3 склянки і 1 столова ложка цукру (вони знадобляться нам окремо)
  • 1/2 літра молока
  • 1 стакан жирних вершків
  • 90 грам рому або коньяку
  • 1 чайна ложка мускатного горіха, меленого
  • 4 яєчних білка

Спосіб приготування:

  • У блендері або міксером збийте яєчні жовтки, поки вони не посветлеют. Продовжуючи збивати, всипте 1/3 склянки цукру, і збивайте, поки цукор не розчиниться. Додайте молоко, вершки, ром і мускатний горіх, перемішайте до однорідної маси.
  • Окремо міксером або в блендері збийте яєчні білки до утворення піни. Продовжуючи збивати, всипте 1 столову ложку цукру, і збивайте, поки цукор не розчиниться.
  • Влийте збиті білки в молочну суміш, перемішайте, трохи охолодіть і подавайте.
  • За бажанням в стакан можна покласти паличку кориці, посипати меленим мускатним горіхом або прикрасити лимонною цедрою.

Існує також маса різновидів цього коктейлю з додаванням ванілі, апельсинової або лимонної цедри, шоколадної стружки, фруктових соків, вина, або зовсім без використання алкоголю. Кубинський гоголь-моголь відрізняється від класичного тим, що в нього замість молока додають згущене молоко. Який би рецепт коктейлю гоголь-моголь ви не вибрали, будьте обережні з сирими яйцями. Якщо ви боїтеся сальмонельозу, краще віддайте перевагу пастеризованим яйцям. Витратьте 10 хвилин свого часу на те, щоб убезпечити себе від харчових отруєнь.