Кава досить поширений напій по всьому світу, багатьом подобається він через смаку, деяким з-за користі. Як відомо, виготовлений він з кавових зерен. Спочатку їх обсмажують, а продають і в зернах, і в перемеленої вигляді. Дійсно, кава отримав величезну популярність, а завіз в Росію його Петро перший, він закликав усіх, кому, звичайно, це було по кишені, пити його.

Сам він його вперше спробував в подорож по Голландії. У багатьох людей слово кави пов’язане зі словом кофеїн, який міститься в цьому напої, але він не є одним з найцінніших речовин в ньому. Дуже цінуються сорти кофеїнових зерен, які містять не 2,5 відсотка кофеїну, а зерна, що не перевищують 1,5 відсотка цього елемента. Також зерно кавового дерева містить і білки, і жири, і кавове масло, і навіть магній з марганцем, не кажучи вже про макроелементах і мікроелементах. Ефіопія вважається батьківщиною кавового дерева.

Існує безліч легенд про каву, найвідомішою вважається про пастуха, який жив в Ефіопії, звали його Калді. Він почав помічати, що його кози, після того як наїдалися листя і плодів кави, починали поводитися досить збуджено в денний час, а в нічний ніяк не могли заспокоїтися і прокидалися зовсім без приводу. Пастух розповів про це спостереженні настоятелю одного з монастирів, а той в свою чергу, вирішив випробувати на собі ці дивні зерна, чому і був дуже здивований. Для того щоб бути бадьорим, він сам пив відвар, і давав пити його своїм ченцям.

Звичайно, існують свої правила навіть при вживанні кави, і їх потрібно дотримуватися:
Перед вживанням кави завжди потрібно з’їсти хоча б бутерброд, інакше постраждає слизова шлунка.

При температурі буде краще, якщо ви не будете вживати каву, зате для відходження мокроти під час кашлю, кава дуже навіть допомагає.

Кава не багато проносний напій і досить сечогінний, тому виводить з організму і корисні і не дуже корисні елементи.

Кава в турці набагато смачніше і корисніше традиційного його приготування. Тому готуйте каву в турці, тільки таке приготування подарує вам справжню насолоду цим дивним напоєм.

Вживання кавового напою володіє такими якостями, як бадьорість, поліпшення і уваги, і пам’яті. Кофеїн корисний при головних болях і тиску. Кава знімає депресію. Мелену каву використовують в косметології. Також кава використовують для випічки тортів і десертів. На основі цієї кави дійсно дуже корисний. Звичайно, є і негативні властивості, але їх не так багато.