Поряд з сицилійських карпаччо з тунця, це ще один варіант італійського холодного страви з морепродуктів, яке дуже люблять італійці, особливо в якості закуски в новорічну ніч. Креветки з часником, замариновані в лимонному соці - проста, але вишукана закуска.
Склад:
- 500 грам креветок, очищених
- 3 столові ложки часнику, дрібно нарізаного
- 2 столові ложки оливкової олії
- 1/2 склянки соку лимона
- 1/2 склянки свіжої петрушки, дрібно рубаною
- 1/2 чайної ложки солі
- 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
Спосіб приготування:
- Креветки відварити в підсоленій воді кілька хвилин і викладіть у велику миску.
- У невеликій сковороді нагрійте оливкову олію на середньому вогні, додайте подрібнений часник і обсмажте його 1 хвилину до появи аромату. Додайте в сковороду лимонний сік, петрушку, сіль і перець. Ретельно перемішайте і готуйте ще 1 хвилину.
- Залийте отриманим маринадом креветки, охолодіть трохи при кімнатній температурі. Накрийте миску і поставте в холодильник на 2 години.
- Викладіть креветки з часником на охолоджене блюдо і подавайте на стіл.