Поряд з сицилійських карпаччо з тунця, це ще один варіант італійського холодного страви з морепродуктів, яке дуже люблять італійці, особливо в якості закуски в новорічну ніч. Креветки з часником, замариновані в лимонному соці - проста, але вишукана закуска.

Склад:

  • 500 грам креветок, очищених
  • 3 столові ложки часнику, дрібно нарізаного
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 1/2 склянки соку лимона
  • 1/2 склянки свіжої петрушки, дрібно рубаною
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю

Спосіб приготування:

  • Креветки відварити в підсоленій воді кілька хвилин і викладіть у велику миску.
  • У невеликій сковороді нагрійте оливкову олію на середньому вогні, додайте подрібнений часник і обсмажте його 1 хвилину до появи аромату. Додайте в сковороду лимонний сік, петрушку, сіль і перець. Ретельно перемішайте і готуйте ще 1 хвилину.
  • Залийте отриманим маринадом креветки, охолодіть трохи при кімнатній температурі. Накрийте миску і поставте в холодильник на 2 години.
  • Викладіть креветки з часником на охолоджене блюдо і подавайте на стіл.